Aranjamente florale inspirate de o femeie revolutionara

Aranjamente florale inspirate de o femeie revolutionara- Constance Spry.

Aceasta a avut curajul sa iasa din tiparele vremii si sa aduca idei noi, ce pareau atunci „prea mari”. A fost o femeie a carei viata a stat sub semnul schimbarii, miscarii si a revolutiei ideologice. Cred ca cel mai bine va veti face o idee urmarind ce spune:

‘Do whatever you please. Follow your own star: be original if you want to be and don’t if you don’t want to be. Just be natural and gay and light-hearted and pretty and simple and overflowing and general and baroque and bare and austere and stylized and wild and daring and conservative. And learn and learn and learn. Open your mind to every form of beauty.’ Constance Spry

Impresionat,nu? 🙂

A fost un om superb , ce a adus un aer nou in domeniul florilor. Ce mi s-a parut bun de mentionat si concluzionat. Puteti citi despre viata Contancei Spry in cartea „The Surprising Life of Constance Spry” scrisa de Sue Shepard.

  • A reusit sa dezvaluie frumusetea artei florale nu doar prin flori renumite, ci si prin flori comune, mai putin folosite

Aici as vrea sa adaug un mare Da! Consider ca e o mare frumusete sa creezi ceva/aranjament floral/buchet care sa fie placut vizual, folosind doar anumite flori, nu tocmai „stralucite” in ochii unora. Sa creezi un buchet de mireasa dintr-un anumit tip de floare sau un aranjament de masa din verdeata si atat. Cred ca aici intervine partea de arta. Momentul in care ochiul artistului vede mai mult si mai in profunzime.

  •  A creat aranjamente florale atipice pentru vremea ei

Dar, ghiciti ce? A facut totul in felul ei vizionar si ea a fost cea care avea sa-i realizeze aranjamentele florale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la ceremonia de incoronare.

Modul sau de a aranja florile, este cumva atipic si pentru multi floristi din zilele noastre. Cei de la London Flower School au chiar un curs in care poti invata sa realizezi aranjamente invatand tehnicile folosite de Constance.

Iata cateva lucrari  inspirate din opera artistei.

 

 

Eu de abia astept sa citesc cartile despre aranjamente florale scrise de ea.

Sper ca articolul ne-a readus in lumina tuturor sentimentul de originalitate. Acel frumos sentiment in care simti ca e bine ce faci si esti in total acord cu rezulatul muncii tale, iti reprezinta sinele.

De multe ori, strabatem un drum destul de lung pana ajungem la acel sentiment. Unii se bucura de el mai din timp, altii mai tarziu, important e ca parcurgem acest drum.

Cu drag,

Georgiana

 

Sursa foto:

https://londonflowerschool.com/journal/the-pioneering-life-of-constance-spry

http://shopmayeshboxlots.blogspot.com/2010/07/constance-spry-part-four.html 

Portofoliu : Flori Sauvage