Cum arată aranjamentele de toamnă de anul acesta?

Aranjamentele de tomană: Sunt prilejul perfect de a sărbători noul anotimp și de a folosi noua paletă de culori impusă de acesta. Ai o multitudine de noi decorațiuni pline de culori interesante, specifice toamnei. Deci, dacă vrei să afli mai multe despre nuanțele, florile și accesoriile pe care le poți folosi în acest sezon, citește acest articol, pentru că am stâns ultimele noutăți din domeniul floristicii.

Aranjamentele florale sunt modalitatea perfectă de a anima orice colț al casei. Sunt foarte populare la evenimente, însă nimic nu te oprește să le folosești și în casă. De asemenea, sunt cel mai ușor mod prin care poți aduce un colț de natură în interior și de a te bucura de culorile și texturile specifice toamnei. Acestea sunt perfecte pentru o persoană iubitoare de natură și de artă.

Toamna poate părea anotimpul nostalgic, în care aranjamentele în culori puternice sunt trecute. Dacă crezi acest lucru, este momentul să îți schimbi părerea. Posibilitățile sunt infinite când vine vorba paleta cromatică. Ai la dispoziție atât culori închise, cum ar fi vișiniul, maroul sau movul, care se regăsesc în natură, dar și câteva pasteluri, cum ar fi rozul sau albul. Deși sezonul florilor a trecut, natura îți oferă întotdeauna elemente frumoase. Specifice toamnei sunt frunzele, dovlecii și fructele, cum ar fi merele, prunele și strugurii.

Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană

  • Aranjamente romantice

Venirea toamnei este argumentul perfect pentru a folosi nuanțe închise de roșu, roz și mov. Culorile se completează perfect și nuanțele pudrate, oferă aranjamentului un aspect sălbatic. Dacă optezi și pentru aceșorii metalice vei scoate și mai tare în evidență diferitele nuanțe. Te poți folosi și de nuanțe închise de verde pe care le întâlnești în frunzele cărnoase sau în crenguțele de brad. Un sfat este să mergi pe un aspect bogat în texturi culori și volume. Renunță la ideea de minimalism, pentru că toamna reprezintă ultima ta șansă de a arăta într-adevăr frumusețea naturii.

Pentru o masă festivă încearcă să asortezi cromatica aranjamentului cu cea a decorațiunilor. Dacă mergi pe nuanțe închise cu accente metalice, păstrează acest lucuru și în decorațiunile mesei. Poți folosi farfurii negre mate și veselă din metal mătuit. Acestea vor arăta foarte bine alături de orice culoare închisă și vor transforma aranjamentul floral într-o adevărată piesă de rezistență.

Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană Aranjamente de tomană

  • Aranjamente colorate

Deși vremea este mohorâtă, acest lucru nu înseamnă că și natura este tot în nuanțe de gri. Tomana găsești o multitudine de culori cu ajutorul cărora poți alcătui aranjamente cu adevărat vesele. Folosește-te de nuanțele de portocaliu și galben, care predomină și combină frunze cu diferite flori. Pentru un aranjament voluminos, poți folosi trandafiri, care sunt cultivați pe tot parcursul anului, alături de elemente specifice toamnei. Când vine vorba de accesorii, bostanii sunt cei mai populari. Aceștia sunt un simbol clar al tomanei, portocaliul lor intens fiind îndrăgit în întreaga lume.

Aranjamentele vesele sunt perfecte pentru o masă în familie, unde regulile nu sunt atât de stricte. Poți introduce elemente drăgălașe în jurul buchetului, cum ar fi mici figurine sau platouri de fructe de sezon. Este important să păstrezi un aspecul familiar al acestei mese festive.

Aranjament colorat Aranjament colorat Aranjament colorat Aranjament colorat

  • Aranjamente neutre

Prin aranjamente neutre  mă refer la aranjamentele a căror cromatică nu se îndepărtează foarte mult de paleta de marouri și bejuri pe care o avem la dispoziție. Aici putem vorbi foarte mult de combinația armonioasă dintre alb și maro care reprezintă și eleganța abosută a toamnei. Este o combinație care inspiră bun gust și rafinament și care poate eleva orice eveniment. De asemenea este și destul de îndrăzneață, întrucât nu este ușor să găsești echilibrul perfect între nunțele și texturile diferitelor flori. Când vorbim despre maro, vorbim în special despre frunzele căzute din copaci. Aranjamentele neutre sunt alcătuite din diferite flori albe, în mare parte cele cultivate pe tot parcursul anului și frunze. Sună banal, deși acest tip de aranjament este foarte bine gândit astfel încât să nu predomine nici florile albe și nici funzele maro.

Aceste aranjamente sunt perfecte pentru o masă cu un aspect simplu, a cărei plaletă de culori să nu se îndepărteze foarte tare de nuanțele de neutre, cum ar fi maroul, bejul și albul. Sunt un aranjamente elegante și efemere, fiind întotdeauna o piesă de rezistență.

Aranjament nude Aranjament nude Aranjament nude Aranjament nude

Dacă îți plac ideile noastre și dacă vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, poți vizita portofoliul nostru aici.

Ei bine, acestea au fost propunerile noastre pentru aranajamentele de toamnă la modă în acest sezon. Tu ce pe care îl vei alege?

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest