*
Coronite de toamna10 Idei pentru coronițele de toamnă

10 Idei pentru coronițele de toamnă

Coronițele de toamnă pot fi piese decorative superbe, atât pentru casă, cât și pentru evenimente. Acestea pot anima orice încăpere și pot fi confecționate cu diferite elemente. Fie că alegi flori, plante uscate sau fructe acestea vor completa perfect orice decor cu tematică de toamnă. De aceea, m-am gândit să îți prezint în acest articol câteva idei pentru coronițele de toamnă, pe care eu la consider absolut superbe. Vezi și alte idei pentru coronițele de toamnă aici.

Istoria coronițelor de flori începe în antichitate, când în Grecia acestea erau folosite pentru a premia sportivii de performanță și luptătorii viteji. De asemenea, acestea se purtau la nunți, de către mirese, ca simbol al iubirii și al fertilității. Coronițele de flori au devenit însă o piesă ornamentală, care nu lipsește din case, în perioada crăciunului. Acestea însă, pot fi confecționate în foarte multe moduri și pe diferite tematici. Eu cred că următoarele idei de coronițe de toamnă concentrează toate elementele acestui anotimp, pe care le iubim, într-o piesă decorativă de senzație. Deci, haide să începem…

 1. Frunze, frunze și iar frunze

  Coroniță cu frunze uscate Coroniță cu frunze uscate Coroniță cu frunze uscate

  Frunzele arămii sunt elementul care definește venirea toamnei. Peste tot pe unde ne uităm este plin de frunze în forme variate și în culori calde. Cum ar fi să decorezi o întreagă coroniță cu acestea? Superb! Acest tip de decorațiune este clasic pentru anotimpul în care ne aflăm și păstrează o simplitate aparte, prin materialul folosit. Dacă optezi să folosești numai frunze, ar trebui să ai în vedere poziționarea acestora. Dacă frunzele sunt aranjate frumos și sunt toate orientate într-o anumită direcție și coronița va avea un aspect mai curat. Dacă vrei însă ca aranjamentul să aibă multă textură și profunzime, aranjează-le aleatoriu.

 2. Flori uscate pentru un plus de culoare

  Coroniță de tomană cu flori uscate Coroniță de tomană cu flori uscate Coroniță de tomană cu flori uscate

  În ultimul articol am văzut cât de versatile și interesante sunt florile uscate, iar coronițele sunt încă o modalitate prin  care le poti scoate în evidență. Acestea sunt decorațiunea perfectă pentru o toamnă caldă, care pe lângă textura inedită oferă și o paletă de nuanțe variate, în culori pudrate. Coronițele cu flori uscate au în general un aspect vintage sau rustic. Nu te sfii să combini flori uscate cu frunze sau diferite crenguțe. Spicele de grâu, de exemplu, sunt perfecte pentru a îmbogăți ornamentul cu o textură aparte.

 3. Coronițele de toamnă cu dalii

  Coroniță cu dalii Coroniță cu dalii Coroniță cu dalii

  Daliile sunt unele dintre puținele flori care încă mai onorează grădinile, cu prezența lor, în această perioadă, deci ar fi păcat să nu le folosești într-un aranjament de toamnă. Le poți combina cu diferite feluri de verdeață și flori de câmp pentru un aspect mai fresh sau cu crenguțe uscate pentru o temtică rustică. Indiferent de cum le vei folosi, aceste flori vor arăta întotdeauna foarte bine în aranjamentele florale. Sunt pline de culoare și volum și vor aduce o notă de eleganță casei tale.

 4. Spice de grâu – textură și volum

  Coronițe cu spice de grâu Coronițe cu spice de grâu Coronițe cu spice de grâu

  Dacă organizezi o nuntă sau un eveniment cu tematică rustică în această perioadă, spicele de grâu nu ar trebui să lipsească. Sunt un semn de neînlocuit al toamnei, care simbolizează prosperitatea și bunăstarea. Pe lângă semnificația pe care o poartă, spicele de grâu vor oferi oricărui aranjament floral un aspect inedit. Au o textură superbă, iar cu cât folosești mai multe, cu atât aranjamentul tău va părea mai bogat. De asemenea, poți construi aranjamente doar cu spice de grâu sau le poți combina și cu alte flori de câmp.

 5. Coronițe de toamnă cu fructe

  Coroniță de toamnă cu fructe Coroniță de toamnă cu fructe Coroniță de toamnă cu fructe

  De mult ori, în aranjamentele de toamnă și iarnă se folosesc diferite fructe de sezon care iau locul florilor. Acestea au un aspect interesant alături de celelalte elemente specifice sezonului și adaugă culoare și volum instalațiilor decorative. În coronițele de toamnă, merele sunt cele mai populare, pentru că se găsesc într-o varietate de culori și mărimi. Alături de acestea se mai folosesc și frunze uscate, diferite crenguțe și chiar și alte fructe, cum ar fi cătina sau măceșele.

 6. Coronițe de toamnă cu tărtăcuțe

  Coronițe de tomană cu dovlecei Coronițe de tomană cu dovlecei Coronițe de tomană cu dovlecei

  Dovleceii sau tărtăcuțele se găsesc pe perioada toamnei în magazinele alimentare în diferite mărimi, forme și culori. Aceștia sunt un alt semn distinctiv al toamnei și ar fi păcat să nu te folosești de frumosețea acestora. Cred că tărtăcuțele pot aduce ceva nou și inedit în orice aranjament și vor atrage atenția oricărei persoane care va trece pe lângă ele. Sunt pur și simplu adorabile și se combină superb cu frunze și crenguțe de toamnă. Varietatea de culori și forme îți oferă și o libertate de a te juca cu ele până vei găsi combinația perfectă.

 7. Ghinde, castane și conuri de brad

  Coroniță de tomană cu ghinde și castane Coroniță de tomană cu ghinde și castane Coroniță de tomană cu ghinde și castane

  Continuăm seria de elemente specifice toamnei, cu care poți construi coronițe, cu îndrăgitele ghinde și castane. Când eram mică îmi plăcea să le strâng în speranța că voi face ceva cu ele. După câteva săptămâni însă, mi le arunca mama la gunoi pentru că uitam de ele. Acum însă cred că a venit momentul facem ceva cu ele. Coronițele cu ghinde, castane și conuri de brad sunt adevărate bijuterii în care fiecare piesă are locul ei și se potrivesc perfect una cu alta, alcătuind un peisaj bogat de toamnă.

 8. Coronițe cu păpușoi

  Coroniță cu porumb Coroniță cu porumb Coroniță cu porumb

  Cine ar fi crezut că porumbul poate fi o piesă atât de impresionantă de decor. Poți folosi atât ștuleții, cât și frunzele pentru o piesă decorativă interesantă și abstractă. Cred că un astfel de aranjament arată perfect pe un perete foarte simplu, care trebuie animat. Este o idee ingenioasă, care va fi cu siguranță observată și apreciată ca o piesă de artă.

 9. Coronițele de toamnă asimetrice

  Coronițe asimetrice Coronițe asimetrice Coronițe asimetrice

  Pentru acelea dintre voi, care vă doriți ceva mai rafinat și elegant, există coronițele asimetrice. Nu sunt la fel de bogate ca cele clasice, însă au un farmec aparte. Au un aspect minimalist, deși se folosesc destul de multe elemente, cum ar fi diferite grenguțe, frunze și chiar și flori. Coronițele asimetrice nu sunt împodobite în totalitate, iar cadranul de care sunt prinse decorațiunile este vizibil. Astfel, poți construi coronițe în forme diferite, pe diferite cadrane, cum ar fi cele metalice sau din lemn. Astfel, fiecare element al acestui aranjamnet trebuie atent plasat, astfel încât aspectul final să fie unul plăcut și rafinat.

 10. Mix and Match

  Coronițe de tomană Coronițe de tomană Coronițe de tomană

  Sunt sigură că dacă ai parcurs această lungă listă de idei, au existat mai multe propuneri care ți-au atras atenția, așa că nu te sfii să le combini. Poți folosi câte elemente dorești în coronițele de toamnă, deci joacă-te cu diferite culori și texturi pentru a obține ceea ce îți dorești. Nu există o un aspect corect sau greșit atunci când confecționezi coronițe sau aranjamente florale, însă ar trebui să ai în vedere că anumite materiale rezistă mai mult decât altele. dacă îți dorești ceva ușor de întreținut care își va păstra aspectul pe o perioadă mai îndelungată de timp, mergi pe elemente uscate care nu necesită o atenție deosebită.

Ei bine, acestea au fost câteva dintre ideile mele pentru coronițe de toamnă inedite. Tu pe care o vei alege?

Dacă îți plac ideile noastre nu uita să arunci o privire peste portofoliul nostru.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest